Spennende planer for utvikling av Åker Gård

Foto: Marius Westlie

Den formelle overtakelsen av Åker Gård ble gjennomført den 15. Juni 2018. Dette eiendomskjøpet vil komme til å prege oss, våre aktiviteter og planer i årene som kommer. Allerede etter 6 måneder er det etablert et betydelig eierskap til stedet blant våre medlemmer, og vi er kommet godt i gang med vedlikehold og utvikling av denne historiske eiendommen.

Vi skal skape aktivitet på Åker Gård, og ha en åpen port for både leietakere, arrangementer, og for de som er interessert i den historien stedet formidler. Vi har etablert god dialog med fylkeskommune, bygningsvern, arkeolog, historielag, historikere og møter både entusiasme og begeistring for våre planer med Åker Gård.

Vårt nye konferansesenter vil med tiden bli bygget på Åker Gård, dette blir en betydelig investering for oss, og Åker Gård vil da være komplett.

Vi skal gjøre vårt beste for å ivareta den historiske og kulturelle verdien gården har, og videreutvikle stedet til beste for både oss i BKM Hamar og for Hamars og Hedmarks innbyggere.

BKM Hamar hadde sin første utflukt til Åker Gård for store og små i august 2018. Panoramabildet viser piknik i den store hagen.